Sistemul Fly
Sistemul FLY este un sistem revolutionar, bazat pe glisare pe sina superioara cu ajutorul caruciorului dotat cu 2 rotite. Fiecare usa foloseste 2 astfel de carucioare. Greutatea maxima suportata de acest sistem este de 25-35kg/usa, in functie de modalitatea de fixare a acesteia.

Acest sistem foloseste stoperi montati in sina superioara, tot ansamblul fiind acoperit de un profil de aluminiu cu rol de mascare. Folosirea acestui sistem are ca avantaj principal, inexistenta unei sine inferioare, ghidajul usii fiind realizat cu ajutorul unui singur pivot montat astfel incat acesta nu poate fi observat si nu impiedica in nici un fel trecerea.

Singurul dezavantaj al folosirii acestui sistem este acela ca fixarea usii trebuie realizata pe o baza solita (zidarie de beton, caramida), nu poate fi montat pe structura de rigips decat in cazul in care in zona de fixare exista profil de aluminiu sau intaritura suplimentara.

Exemple de sectiuni
Usile glisante pot si sectionate orizontal cu pana la 5 ochiuri, pentru acest lucru folosindu-se profile de aluminiu special concepute pentru regidizarea usii in cazul in care aceasta atinge suprafata maxima recomandata.

sectiuni usi glisante

Sistemele DRIVE si FLY nu izoleaza in nici un fel, acestea avand ca principal rol de separare a spatiilor sau de limitare a acestora.
Profile Fly
profil fly 1 profil fly 2 profil fly 3 profil fly 4 profil fly 5 profil fly 6