Sistemul Drive
Sistem ce presupune glisarea pe sina inferioara, realizata cu ajutorul rolelor din material plastic dur, ce pot sustine o greutate de pana la 50 kg/rola. Ghidajul pentru acest tip de sistem este realizat cu ajutorul sinelor pozitionate in partea superioara a usii.

In componenta kit-ului de motaj exista 2 lamele de pozitionarea a usilor (stoperi), acestea urmand a fi montate in sina de glisare inferioara pe pozitiile cerute de client. Aceste tipuri de lamele au avantajul ca, fiind ingropate in sina de glisare, ele nu influenteaza negativ design-ul sistemelor noastre.

Principalul avantaj in folosirea acestui sistem este siguranta si stabilitatea de care da dovada datorita faptului ca glisarea se realizeaza pe sina inferioara, toata greutatea sustinandu-se pe aceasta. In consecinta nu avem limite legate de greutatea usilor.

Alt factor important este acela ca in cazul in care inaltimea usii este mai mica decat cea a camerei, acestea pot fi montate fara restrictii cu ajutorul unui suport realizat din pal melaminat. Sina de ghidaj (inferioara) se poate monta in pardoseala cu holesurub-uri cu diblu de 6 mm, iar pentru suprafete ce nu pot fi deteriorate prin gaurire, se poate fixa cu ajutorul unui adeziv ce in caz de nevoie se poate indeparta cu usurinta.

Dezavantajul folosirii acestui tip de sistem este insasi existenta sinei inferioare ce formeaza un prag in dreptul usii.

Exemple de sectiuni
Usile glisante pot si sectionate orizontal cu pana la 5 ochiuri, pentru acest lucru folosindu-se profile de aluminiu special concepute pentru regidizarea usii in cazul in care aceasta atinge suprafata maxima recomandata.

sectiuni usi glisante

Sistemele DRIVE si FLY nu izoleaza in nici un fel, acestea avand ca principal rol de separare a spatiilor sau de limitare a acestora.
Profile Drive